Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Червня 2022

МОН закликало департаменти освіти організувати пришкільні табори

МОН рекомендує департаментам освіти забезпечити роботу пришкільних таборів із денним перебуванням дітей.

Про це повідомили на сайті міністерства.

Зокрема, ідеться про тематичні зміни, наукові, спортивні, мовні школи тощо.

“Під час літніх канікул педагоги закладу можуть проводити різноманітні форми виховної, навчальної та пізнавальної діяльності з урахуванням вікових особливостей дітей, їхнього творчого, інтелектуального і фізичного потенціалу.

Велике значення надається ознайомленню дітей з українськими народними традиціями, обрядами, звичаями, формуванню національної культури та сприянню всебічному розвитку дитини”, - написали в МОН.

Водночас у міністерстві наголосили, що пришкільні табори можливі лише за умови створення безпечних умов для дітей та вчителів. У МОН не уточнили, які саме це умови, проте відомо, що на 1 вересня заклади освіти планують обладнати хоча б найпростішими укриттями, аби забезпечити безпечне перебування.

Нагадаємо, ГО “Смарт освіта” запрошує на безплатні літні онлайн-заняття учнів і учениць 5–11 класів, які потребують підтримки в опануванні навчального матеріалу.

Також організація проводитиме аналогічні заняття офлайн у Львові та Києві. Реєстрація на літні заняття в Києві все ще відкрита.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Yaruta, Depositphotos


Обговорення