Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2022

МОН запропонувало варіанти організації роботи закладів освіти після канікул

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про варіанти організації освітнього процесу в тих регіонах України, де це дозволяє безпекова ситуація.

У своєму Telegram-каналі Сергій Шкарлет рекомендує після завершення канікул організовувати роботу закладів освіти в залежності від конкретної ситуації:

  • тимчасове призупинення освітнього процесу (виконання працівниками закладів освіти заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією);
  • організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання або використання її елементів (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією).

“У місцевостях, де сьогодні не ведуться активні бойові дії, продовжує стабільно працювати інтернет і там можливо організувати дистанційне навчання або використовувати окремі його елементи, зокрема для учнів, які були евакуйовані з небезпечних територій, рекомендовано розпочати освітній процес”, – пише міністр.

Сергій Шкарлет повідомляє також, що за згодою одного з батьків внутрішньо переміщені діти мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання.

Водночас, за словами міністра, у регіонах, де зруйновано освітню інфраструктуру, відбуваються постійні обстріли та оголошується повітряна тривога, головну увагу треба зосередити на психологічній підтримці дітей. 

МОН зі свого боку обіцяє розробити рекомендації щодо виділення додаткового часу на опанування навчального матеріалу після завершення воєнного стану.

Нагадаємо, що МОН пропонує скасувати ЗНО, ДПА, ЄВІ та ЄФВВ у 2022 році, учнів 1–9 класів уже звільнили від ДПА, а пробне ЗНО перенесли на невизначений термін.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення із сайту mon.gov.ua


Обговорення