Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Грудня 2017

МОН запустило новий сайт

Міністерство освіти і науки запустило тестову версію сайту з новим дизайном та швидким доступом до інформації для різних категорій користувачів.

Про це міністерство повідомило на новому сайті.

Ми вимушено запускаємо ресурс за місяць до запланованого часу. Основна причина поспіху технічні проблеми зі старим сайтом, який не лише не виконував потрібні комунікаційні функції, а й був технічно вразливим. Відновити роботу старого сайту неможливо, тому вирішили запустити новий ресурс у тестовій версії“, пояснили у відомстві.

Інформація на новому ресурсі розділена на три основні блоки: “учням та батькам”, “студентам та науковцям” і “педагогам та керівникам”.

Найбільш запитувані дані для цих цільових груп можна буде відкрити напряму з центральної сторінки, не шукаючи у нетрях ресурсу. Ці блоки доступні одразу на стартовій сторінці.

Однією з основних переваг для користувачів має стати функція нового пошуку документів – вона також винесена окремим посиланням на стартовій сторінці. На оновленій версії сайту всі надходження документів будуть у форматі, який легко знайти через інтернет-пошук. Крім того, кожен документ, навіть ті, які були завантажені раніше, мають свої “ключові слова” – теги, документи зберігаються в єдиній електронній базі, а не розміщені на сторінках сайту“, – підкреслюють у міністерстві.

У розділі “новини” з’явилась система фільтрів: повідомлення можна сортувати за актуальністю, регіональною ознакою тощо. Також тепер новини автоматично підтягуються у рубрики, які стосуються їхньої тематики.

Окрім того, сайт має мобільну версію.

Ресурс розробила компанія KitSoft в межах нової комунікаційної стратегії МОН.

У МОН просять надсилати пропозиції щодо удосконалення сайту на пошту [email protected].


Обговорення