Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Жовтня 2022

МОН знову розглядає можливість проведення НМТ замість ЗНО

Міносвіти готується до кілької форматів вступної кампанії у 2023 році.

Про це заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час брифінгу, передає Укрінформ.

“Незалежно від того, скільки і як буде тривати воєнний стан в Україні, ми вирішили, що однаково маємо мати альтернативи вступу у 2023 році. Альтернативний формат вступу, який був забезпечений у 2022 році інструментом Національного мультипредметного тесту, виправдав себе. Але ми не зупиняємося на форматі НМТ.

Для формування вступної кампанії ми готові до декількох варіантів – з традиційним класичним ЗНО та оновлений варіант НМТ, який буде враховувати побажання, в тому числі певних категорій, які не завжди вивчали, наприклад, історію України й диференціювалися за рівнем хімії, біології чи іноземної мови”, – сказав Шкарлет.

За його словами, МОН уже підготувало низку необхідних документів щодо застосування ЗНО як основного інструменту для оцінювання того, як учні опанували програму повної загальної середньої освіти.

Нагадаємо, цьогорічні вступна кампанія відбулася за допомогою Національного мультипредметного тесту, а не традиційного ЗНО. Випускники складали один тест, що містив три блоки: українську мову, історію України й математику.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – IgorTishenko, Depositphotos


Обговорення