Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Жовтня 2017

Ми не забороняємо шкільну форму, а пропонуємо свободу вибору – заступник голови КМДА

КМДА не скасувала форму в столичних школах, а запропонувала батькам, учителям та дітям обговорити, який дрес-код має бути в школі.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков в ефірі програми “Сніданок з 1+1”, передає прес-служба КМДА.

Ми не говоримо про однозначне тотальне скасування форми. Ми говоримо про наявність вибору. Про те, що кожна школа може зібратись тріумвіратом “батьки-діти-вчителі” та обговорити, який дрес-код має бути в школі. Якщо вони разом вирішили, що в школі має бути форма, це буде прописано в Статуті школи, в який, звісно, можна внести зміни без проблем […]  У наказі (наказ №929 від 3 жовтня 2017 року – ред.) насамперед йдеться про те, що ми маємо виховувати вільних людей із дитинства. Київ – це територія свободи, і ми говоримо про право вибору – щоб українці змалечку зростали вільними людьми, які мають, зокрема, домовлятись між собою, знаходити компроміс“, – зазначив Олексій Резніков.

Він додав, що скасування обов’язковості шкільної форми – це ще й антикорупційних захід.

Бо ні для кого не секрет, що в багатьох школах є примус купувати шкільну форму в окремих виробників. Батьки обурені цим, бо знову їх до чогось примушують. Вони можливо купили б той піджачок та брючки, і мали б той самий стандарт, але там, де вони захочуть придбати, і у разі, якщо обрали з дітьми варіант носіння шкільної форми”, – сказав Резніков.

Нагадаємо, Департамент освіти і науки, молоді і спорту КМДА видав наказі №929 від 3 жовтня 2017 року, за яким до 1 грудня директори повинні провести обговорення з органами самоврядування навчальних закладів щодо доцільності використання шкільної форми. Також у наказі зазначено, що педпрацівники мають запобігати неетичному спілкуванню зі школярами через відсутність шкільної форми.

Фото: автор – Redd Angelo, Unsplash


Обговорення