Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Жовтня 2017

На базі Малої академії наук створять Центр ЮНЕСКО

У Парижі 13 жовтня Виконавча Рада ООН з питань освіти, науки і культури схвалила рішення про створення на базі Малої академії наук України Центру ЮНЕСКО 2-ї категорії.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

“Таким чином МАН буде структурою, що під егідою ЮНЕСКО допоможе розвивати наукову освіту в Східноєвропейському регіоні та інших країнах світу. Таку категорію надають організаціям, що становлять інтерес для ЮНЕСКО в силу своєї культурної цінності, досвіду та системи роботи, якості і глибини наукових досліджень, зазначає прес-служба.

За словами Президента МАН Станіслава Довгого, новий статус дозволить Академії покращити якість роботи з творчими дітьми, більше обмінюватися досвідом та впровадити нові стандарти в науковій освіті. Серед переваг, що надає такий статус, – фінансування ЮНЕСКО окремих проектів Академії, посилення захисту з боку держави, розширення контактів між науковими центрами під егідою ЮНЕСКО.

На думку першого заступника міністерки освіти Володимира Ковтунця, рішення Ради ООН є важливим кроком для України.

“Це визнання унікального досвіду МАН як інструменту залучення учнів, молоді до наукової освіти […] Відтепер ми зможемо залучити ще більше ресурсів до розвитку наукової освіти в Україні, – сказав він.

Як відомо, 4 липня Кабмін схвалив проект угоди між українським урядом та Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури про створення на базі Малої академії наук Центру 2 категорії ЮНЕСКО та уповноважив Міністра освіти і науки її підписати.

Процедура підписання відповідної угоди відбудеться в грудні 2017 – січні 2018 року після завершення 39-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Фото: Wikimedia


Обговорення