Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2022

На Херсонщині окупанти пропонують батькам гроші за навчання дітей, а воєнні рф збираються жити у школах

Окупаційна влада на Херсонщині пропонує батькам гроші за навчання їхніх дітей у школах за російською програмою, як повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Цинічно та бридко – пропонувати батькам, фактично, продати загарбникам, ґвалтівникам та вбивцям долю своїх дітей. Подумайте самі – чого вони можуть навчити і яке майбутнє їм готують орки? Що вони несуть у цивілізований світ і якими здобутками можуть похвалитися? Ви самі бачите, що вони являють собою”, – пише Соболевський.

Водночас на Херсонщині обіцяють розпочати освітній процес за українською програмою. Юрій Соболевський наголошує, що владі вже вдалося розв’язати проблеми в освітній системі в умовах окупації, як-от видати атестати випускникам, зберегти херсонські виші, дати можливість випускникам з області вступати до вищих навчальних закладів України.

“І зараз я теж готовий заявити, що цей навчальний рік не пропаде для наших дітей!”, – впевнений Соболевський.

До того ж на Херсонщині російські військові планують жити у школах, де відбуватиметься навчальний процес, аби уникнути обстрілів ЗСУ, як повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов на сторінці Facebook. Окупанти планують, аби на перших поверхах розміщувалися російські військові, а на верхніх – діти.

Нагадаємо, окупанти на Луганщині пропонують гроші батькам, які віддадуть дітей у російські школи.

Також на Херсонщині викрали двох директорок Новокаховських шкіл.

До того ж у Херсоні хочуть відкрити заклади освіти, в яких майже не лишилося працівників.

Раніше повідомлялося, що у Криму складають списки вчителів, які будуть працювати в Херсонській і Запорізькій областях.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Юрій Соболевський, школа на Херсонщині


Обговорення