Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Вересня 2022

На Кіровоградщині 70% шкіл перейшли на електронні журнали й щоденники

Все більше освітніх закладів на Кіровоградщині підключаються до електронного ведення документації.

Про це пише Суспільне з посиланням на заступника директора обласного департаменту освіти Володимира Таборанського.

Він розповів, що в Кіровоградській області 70% освітніх закладів використовують електронні журнали та щоденники. У самому обласному центрі, Кропивницькому, 34 зі 38 шкіл запровадили електронні журнали.

За словами Таборанського, заклади освіти добровільно перейшли на електронні версії. Але попри це, вимога щодо збереження паперового журналу залишається обов’язковою, тож у школах роблять роздруківки електронного варіанту і зберігають їх п’ять років.

Директорка одного з ліцеїв Ірина Шлєєва розповіла, що електронні журнали значно пришвидшують роботу. Наприклад, учитель-предметник, у якого багато класів, електронну версію може заповнити за 20 хвилин. Натомість на паперовий журнал доводилось витрачати 1–2 години.

Вчителька ліцею Наталія Загоруйко вважає, що електронні журнали й щоденники зручні як для вчителів, так і для батьків:

“І батьки, і ми в будь-якому місці можемо працювати зі своїм журналом. Батькам зручно подивитися і відвідування дитини, і домашнє завдання”, — зауважила вчителька.

Мама двох школярів із Кропивницького Мар’яна Довганіч зізнається, що цьогоріч не купувала дітям паперових щоденників, бо має електронні. За допомогою їх, вона могла навіть з-за кордону відслідковувати оцінки та зауваження до дітей.

Читайте також: електронні журнали в закладах освіти: як підключитись

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Кропивницький


Обговорення