Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Липня 2023

На Кіровоградщині мама загиблого бійця ремонтує шкільну спортзалу на державну допомогу, виплачену “за сина”

У селі Безводня Соколівської громади Кіровоградської області місцева жителька, Тетяна Щербань, ремонтує спортивну залу в школі, де вчився її син Дмитро. У цю справу вона вклала кошти, які отримала від держави як одноразову допомогу після загибелі сина на війні.

Про це розповідає “Суспільне”.

Тетяна Щербань закупила матеріали і найняла бригаду, щоб замінити підлогу у спортивній залі школи. Відповідно до вимог, це двошаровий дерев’яний настил із повітряною подушкою.

Як зазначає директор Іванівської школи Віталій Лучанов, монтажні роботи почали – сподіваються завершити до 1 вересня. У школі роблять ремонти приміщень, але саме підлогу в спортивній залі не оновлювали 50 років. Приблизна вартість такого ремонту, за словами директора, – пів мільйона гривень.

Спортзала

Тетяна Щербань сама звернулась із пропозицією до школи. “У них родина багатодітна, вони із села Безводнього, діти навчались у сусідньому селі Іванівка. Нині в Іванівській школі навчається син Дмитра Щербаня, а також вчаться його племінниці. На війні нині брат Дмитра”, – розповів Віталій Лучанов.

Це мамине рішення – відремонтувати підлогу у спортивній залі Іванівської школи. Мама каже: “Сина вже не повернеш, а пам’ять про нього залишиться дітям”. Діма був світлою, доброю людиною, завжди допомагав іншим, тож мама вирішила залишити про нього таку ж світлу пам’ять. Ми всі підтримали її рішення“, – додала Ірина, сестра Дмитра Щербаня.

Дмитро Щербань повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну. Він загинув 2 листопада 2022 року на Луганщині. На фасаді Іванівської школи встановили пам’ятну дошку герою.

Пам'ятна дошка на фасаді школи

Читайте також: “У Дніпрі заснували премію на честь загиблого на фронті вчителя”.

Фото: Соколівська сільська рада – офіційна сторінка


Обговорення