Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Грудня 2018

На Львівщині відкрили 25 інклюзивно-ресурсних центрів, на Рівненщині – 8

У Львівській області відкрили 25 інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомили прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Центри відкриті у Бориславі, Дрогобичі, Стрию, а також у Буському, Городоцькому, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Сокальському та Стрийському районах.

За словами директорки департаменту освіти і науки ЛОДА Любомири Мандзій, цього року регіону 8,2 мільйона гривень на інклюзивну освіту. Таку форму навчання мають забезпечити для 134 дошкільників у 60 садках та для 545 школярів у 423 інклюзивних класах.

Окрім того, на Рівненщині відкрили уже 8 інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної держадміністрації.

Новий центр відкрили у селищі Рокитне. Він має 7 освітніх осередків: для занять з лікувальної фізкультури, кутки логопеда, реабілітолога, психолога, олігофренопедагога, ресурсну кімнату, відпочинковий та адміністративний. Окрім того, у закладі працюватиме медсестра.

Також ІРЦ відкрили у Володимирці. Тут працюватимуть логопед, дефектолог, реабілітолог, практичний психолог та вчитель лікувальної фізкультури.

Нагадаємо, інклюзивно-ресурсні центри отримають систему автоматизації роботи за 5 мільйонів гривень.

На думку очільниці директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариси Самсонової, потрібно спиратись не на проблеми, а на можливості дітей з особливими освітніми потребами. Також вона переконана, що індивідуальна форма навчання завжди програшна для учнів.

Фото: ЛОДА


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.