Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Серпня 2018

На місцях використали менше 70% грошей на фабрики друку для початкових шкіл

Місцева влада станом на 15 серпня використала 66% з грошей, виділених на техніку для друку початковим школам.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич на Серпневій конференції.

Місцева влада отримала на закупівлю техніки гроші ще 7 місяців тому – після того, як уряд перерозподілив невикористану частину освітньої субвенції, розраховану на окуповані території. Йдеться про 163,8 мільйона гривень, з яких використали 66%.

Інфографіка: МОН

Більше про використання державних субвенцій на початкову школу дивіться у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, українські виробники не встигають вчасно виготовити меблі для школярів, просячи в органів місцевого самоврядування відстрочки.

Також міністерка освіти і науки Лілія Гриневич наголосила, що за ремонт школи та навчальне обладнання відповідають не вчителі, а місцева влада.

Субвенція НУШ складає 1,38 мільярда гривень. З цих грошей 386,5 мільйона гривень виділяється на підвищення кваліфікації вчителів, ще 998,7 мільйона – на оснащення початкових класів.

Окрім того, постанова Кабміну від 4 квітня передбачає дофінансування субвенції НУШ з місцевих бюджетів. Пропорції фінансування між субвенцією НУШ та місцевими бюджетами складають: для міст обласного значення – 70% на 30%; для ОТГ – 90% на 10%; для сільської, гірської та території на лінії зіткнення – 95% на 5%.

“Нова українська школа”

Фото: автор – stevepb, Pixabay


Обговорення