Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Лютого 2021

На обговорення винесли положення про з’єднаний клас початкової школи

МОН винесло на громадське обговорення проєкт Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи.

Проєкт змін опублікували на сайті МОН.

У з’єднані класи об’єднують учнів з різницею у 2–4 років навчання у випадку, коли через демографічну ситуацію один або декілька класів початкової школи не можуть бути створені відповідно до чинних норм наповнюваності класів.

Такий формат організації класу покликаний створити належні умови для здобуття дітьми початкової освіти в найближчому навчальному закладі, а також інтегрувати у навчальний процес дітей з особливими освітніми потребами. Також такі класи покликані допомогти максимально ефективно використати наявні ресурси навчального закладу.

Як пояснили у МОН, запропонований проєкт має привести чинне положення у відповідність до закону “Про повну загальну середню освіту”.

Ознайомитись із проєктом положення повністю можна нижче:

Proyekt Polozhennya pro zyednanyy klas

Завантажити 

Надіслати свої зауваження та пропозиції можна до 17 березня за електронною адресою [email protected], зазначивши темою повідомлення “Класи-комплекти. Громадське обговорення”.

Нагадаємо, тепер учні 1-4 класів шкіл у регіонах, які потрапили до “червоної” карантинної зони, зможуть навчатись очно.

Фото: автор samurkas, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.