Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Червня 2023

На Олімпіаді геніїв українська делегація здобула 35 нагород, зокрема 5 золотих медалей

19 червня українська делегація учасників GENIUS Olympiad повернулася до Києва із США. 47 вихованців і вихованок Малої академії наук представили Україну в Рочестерському технологічному інституті (штат Нью-Йорк).

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Нагадаємо, що Олімпіада геніїв – це міжнародний конкурс екологічних проєктів, який щороку відбувається в США і збирає понад 1 500 учасників з 60 країн. Українська делегація цьогоріч найбільша за весь час участі.

Українські учасники й учасниці привезли 35 нагород. Серед переможців:

  • 14 учасників із почесною відзнакою (Вікторія Заліська, Вікторія Кравченко, Надія Лисенко, Аліса Ломакіна, Андрій Маврін, Богдан Мінко, Михайло Муцький, Дар’я Панайотова, Марія Сірська, Карина Солощенко, Діана Хмелюк, Марія Чепіль, Павло Шехет, Марко Юрченко);
  • 9 – із бронзовими медалями (Анастасія Андрущенко, Катерина Арнаут, Єлизавета Бредіхіна, Каріна Галах, Ганна Кіцела, Анна Коваленко, Альона Назаренко, Дарія Назаренко, Іван Самусь);
  • 7 – зі срібними (Поліна Даценко, Софія Козинець, Катерина Плющай, Іванна Радиця, Валерій Радченко, Поліна Самойленко, Давид Степаненко);
  • 5 – із золотими (Євгенія Вінницька, Олег Запара, Маргарита Перепелиця, Назар Солопіхін, Єгор Щасний).

Нагорода Олімпіади геніїв

В Україні учасників й учасниць Олімпіади геніїв урочисто зустріли й привітали з перемогами на пресконференції у Музеї науки. Подію організували Міністерство освіти і науки й Мала академія наук.

Під час пресконференції підлітки розповіли про свої екологічні ідеї. Із привітаннями виступили міністр освіти і науки Оксен Лісовий, заступник міністра освіти і науки з питань євроінтеграції і директор GENIUS Olympiad Ukraine Євген Кудрявець і президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Ваша участь в Олімпіаді геніїв – це також про внесок у перемогу нашої країни. Адже ви не лише презентували свої проєкти, а й представляли Україну на міжнародній арені. Ви показали нас світові як державу з потужним інтелектуальним потенціалом. Незважаючи на виклики війни та сильний психологічний тиск, ви продовжили займатися своєю справою. Переконаний, що також зможете вибудувати країну, у якій буде хотітися жити“, – наголосив Оксен Лісовий.

Читайте також: “Школяр зі Львівщини створив “розумний світлофор”, який буде автоматично контролювати дорожню ситуацію”.

Фото: Міністерство освіти і науки України


Обговорення