Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Січня 2024

На предмет “Захист України” заклади освіти Полтавської області отримають понад 88 млн грн

У грудні 2023 року уряд виділив субвенцію в розмірі 1, 745 мільярда гривень, зокрема, Полтавщина отримала 88 мільйонів 614 тисяч. Ці гроші витратять на закупівлю обладнання й навчання вчителів, які викладають предмет “Захист України” для учнів 10-11 класів.

Про це повідомило “Суспільне” із посиланням на директора Полтавського обласного департаменту освіти Євгена Кончаковського.

Субвенція охоплює заклади загальної середньої освіти, професійно-технічні училища та заклади фахової передвищої освіти.

83,5 мільйони гривень планують витратити на закупівлю матеріально-технічної бази для кабінетів, де проводять заняття. Крім комп’ютерного обладнання, це також стрілецькі тири, макети навчальної, інженерної зброї, мінної безпеки, тактичної медицини.

Понад 5 мільйонів гривень виділили на підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які викладають предмет “Захист України”. Гроші спрямують до Полтавської академії неперервної освіти, яка навчає вчителів і надає їм право викладати цей курс у старшій школі. До навчання планують долучати військовослужбовців із бойовим досвідом.

Умови, за яких заклади освіти зможуть отримати гроші, поки не відомі – їх оприлюднять наприкінці січня або на початку лютого, після цього кошти перерахують територіальним громадам.

Читайте також: “Чому мобілізованим педагогам більше не сплачуватимуть зарплату за основним місцем роботи (у закладі освіти) – коментар МОН”.

Титульне фото: IPT


Обговорення