Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Грудня 2018

На Рівненщині відкрили ще два інклюзивно-ресурсні центри

Інклюзивно-ресурсні центри відкрили у Рівненському районі та у місті Вараш.

Про це повідомила прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.

Вараський інклюзивно-ресурсний центр має площу 158 квадратних метрів. У ньому облаштовані 5 кабінетів: для лікувальної фізкультури, первинного прийому, практичного психолога, логопеда, дефектолога. Для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами є інтерактивна панель Мультиборд, інтерактивна проекційна система “Жива підлога” та парти-трансформери.

В інклюзивно-ресурсному центрі Рівненської районної ради, загальна площа якого складає 63 квадратних метри, облаштовано 4 спеціальних кабінети та приймальня для первинного прийому. На дверях є таблички з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Центр має окремий вхід з надвірним та внутрішнім пандусами, які обладнані поручнями. У кабінетах ведеться відеонагляд.

Окрім того, обидва центри оснащені спеціальним обладнанням, комп’ютерною технікою, розвивальними та корекційними матеріалами, дерев’яними пісочницями для сухого та кінетичного піску, у кабінетах ЛФК тактильні доріжки, тренажери, шведські стінки та інше.

В області вже відкриті 13 інклюзивно-ресурсних центрів, а до кінця наступного року їх має бути 33.

Нагадаємо, інклюзивно-ресурсні центри отримають систему автоматизації роботи за 5 мільйонів гривень.

В інклюзивних класах за рік стало вчитись на 61% більше учнів з особливими освітніми потребами.

Фото: прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.