Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Жовтня 2023

#Нас_навчали_вчителі: історія енергетика Тараса Нероди

Він бачив щось у мені, напевно“, — так згадує свого вчителя Тарас Нерода, енергетик ПРАТ “ДТЕК Київські електромережі”. Тарас — один із тих фахівців, хто минулої зими вдень і вночі, у сніг і холод виїжджав на аварійні виклики, коли росіяни атакували енергетичну інфраструктуру України.

Під час інтерв’ю Нерода простими словами пояснює, що саме відбувалося з енергосистемою після обстрілів. На питання, як обрав професію, відповідає: на вибір вплинув Віктор Миколайович Никитюк — учитель фізики Локачинського ліцею, що на Волині.

Спочатку жаги до фізики у Тараса не було. “Але Віктор Миколайович давав стимул. Можливо, іноді і завищував оцінку навіть, але для мене це було важливо“, — каже Тарас. За його словами, одна із фраз, яку він чув від учителя найчастіше, була:

“Я знаю, що ти це можеш. Просто потрібно більше часу. Подумай”.

Крок за кроком Тарас глибше розумів предмет і все більше зацікавлювався тим, що викладав Никитюк. Наприкінці навчання у школі Нерода зрозумів, що один із можливих напрямів для подальшої освіти — це енергетика.

Про Никитюка згадує із вдячністю. Упевнений, що саме віра вчителя у свого учня значною мірою визначила його життєвий шлях.

Подякуйте своїм вчителям і ви. Бо #нас_навчали_вчителі!

Від себе додамо: Никитюк Віктор Миколайович — учитель року 2018, володар державних нагород і людина, яка вміє закохувати дітей у фізику.

Читайте попередню історію рятувальника ДСНС Івана Мариця за посиланням.

Зображення: МОН


Обговорення