Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Жовтня 2023

#Нас_навчали_вчителі: історія прикордонника Євгенія Любарця

Свідомим громадянином мене виховали мої вчителі“, — каже прикордонник Державної прикордонної служби України Євгеній Любарець. З початку повномасштабної війни Євгеній став на захист держави — спершу служив у теробороні, потім призвався до зведеного загону ОКПП “Київ” ДПСУ. Згодом виконував бойові завдання на Сумщині, Житомирщині та двічі на Донеччині.

Обрати майбутню професію його надихнули, зокрема, уроки Віри Іванівни Кузьменко, учительки історії Броварського ліцею № 9. Її вміння пояснювати складні історичні процеси простими словами розвинули у Євгенія цікавість до історії України.

Не все мені давалося одразу, та підхід Віри Іванівни до учнів розкривав потенціал кожного. Вона говорила з нами на рівних, як із дорослими. Якщо я щось не розумів, то не сварила за це, а, навпаки, — після уроків допомагала розібратися в складнощах“, — пригадує Євгеній.

Своєю фізичною підготовкою Любарець завдячує вчительці фізкультури школи № 7 у Броварах (зараз Броварський ліцей № 7) Людмилі Олексіївні Опанасенко. Пригадує, як вона ще з початкових класів залучала малого до змагань із легкої атлетики (десятиборств), а вже в дорослому віці Євгеній брав участь у богатирських іграх.

Любарець говорить, що три якості, які значною мірою визначили його життя, розвинули саме вчителі: витривалість, терпіння та вміння аналізувати. І за це він їм дуже вдячний.

Подякуйте своїм вчителям і ви! Долучайтеся до флешмобу і діліться історіями про вчителів, які вплинули на ваше життя. Викладайте допис або сторіз із хештегом #нас_навчали_вчителі і запрошуйте ваших друзів розповідати свої історії.

Читайте попередню історію волонтерки Меланії Подоляк за посиланням.

Зображення: МОН


Обговорення