Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Жовтня 2023

#Нас_навчали_вчителі: історія волонтерки Меланії Подоляк

Долучайтеся до флешмобу в Facebook і діліться історіями про вчителів, які вплинули на ваше життя! Викладайте допис або сториз із хештегом #нас_навчали_вчителі й запрошуйте ваших друзів розповідати свої історії. Наші вчителі заслуговують на безліч подяк!

А про своїх шкільних педагогів сьогодні розповідає Меланія Подоляк, волонтерка і координаторка Благодійного фонду Сергія Притули у Львові.

У школі я була бунтаркою. А вчителів мала суперпрофесійних і вимогливих. Тож стосунки тоді в нас були непрості“, – згадує учнівське життя Меланія.

Зараз дівчина рідко бачиться зі своїми педагогами, але з багатьма товаришує у соцмережах. Меланія пам’ятає імена всіх учителів із початкової школи та Класичної гімназії у Львові, куди перейшла в 6 клас. “Я навіть пам’ятаю, про що писав наукову роботу вчитель біології – про муху дрозофілу“, – каже волонтерка.

А ще пригадує, як часто засмучувала вчительку математики Марту Ростиславівну Харитонову, бо ніяк не вдавалося добре вчити її предмет. “Але Марта Ростиславівна завжди вірила в мене й у те, що знайду своє місце у тій сфері, яка мені добре вдається“, — каже Меланія.

Оскільки дівчина мала хист і бажання до вивчення іноземних мов, то вирішила вступити на факультет англійської філології. Згодом проходила практику в рідній школі. Каже, довго не обирала, куди йти, бо дуже хотіла потрапити до своєї класної керівниці, учительки англійської мови Галини Ростиславівни Семчук-Крачковської.

“Коли я вчилася в школі, не оцінила зусиль, які вкладали в нас вчителі. Цікаво, що ніхто не змушував учитися, але була така атмосфера, що всі самостійно обирали собі цей шлях навчання, – пригадує Меланія.

 Учителі заклали в мені міцну базу знань і розуміння, що вчитися треба. Водночас вони були милосердними, розуміли, що перед ними маленька особистість зі своїм баченням світу, до якої треба знайти індивідуальний підхід. За це я їм неймовірно вдячна“.

Подякуйте своїм вчителям і ви — приєднуйтеся до флешмобу!

Читайте попередню історію стрільця ЗСУ Сергія Хараху за посиланням.

Зображення: МОН


Обговорення