Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Жовтня 2023

#Нас_навчали_вчителі: історія звʼязківця Олександра Кудрі

Олександр Кудря – головний інженер-енергетик ПрАТ “Київстар”, який, зокрема, брав участь у відновленні зв’язку після звільнення Київщини у квітні 2022 року. “Я змінив своє ставлення до історії та знань у цілому завдяки вчителям Новоборівського ліцею імені Василя Лунька“, – розповідає Олександр.

Він каже, що цікавість історією та українською мовою на початку навчання в школі була невеликою. Та все змінилося з появою тих вчителів, які й сформували в ньому любов до навчання та вдосконалення.

Так, Олександр із вдячністю згадує вчительку історії Надію Калениківну Філоненко, яка вирізнялася великим запалом до свого предмета. “На її уроках ми ніби подорожували в часі“, – каже Кудря. Вчителька не просто подавала факти, а й розповідала історії про життя та досягнення людей минулого, допомагала зрозуміти, як події давнини вплинули на сучасний світ.

А полюбити мову й підкреслити її важливість у розумінні культурної спадщини допомогла вчителька української Олена Адамівна Вдовенко.

“Найважливіше те, що Надія Калениківна та Олена Адамівна дали мені можливість пізнати історію своєї країни та цінність національної ідентичності. Фактично, вони навчили мене любити батьківщину”, – каже Олександр.

І хоча із часом він обрав шлях у технічній сфері, зокрема, в телекомунікаціях, знання і розуміння історії допомагають Олександру бачити еволюцію цієї галузі та її важливість для сучасності.

Каже, що тим, яким він є зараз, завдячує своїм вчителям. “Вони навчили мене бачити зв’язки між минулим і сьогоденням. Вони дали ті вміння, що стали фундаментом і для особистого, і для професійного розвитку“, – говорить Олександр.

Подякуйте своїм вчителям і ви. Бо #нас_навчали_вчителі!

Читайте попередню історію дитячої лікарки Олени Верещак за посиланням.

Зображення: МОН


Обговорення