Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Червня 2021

Нові підручники матимуть електронні додатки

З 2022 року на конкурс подаватимуть комплекти навчальних матеріалів:паперовий підручник, електронні додаток для учня та методичний посібник для вчителя.

Про такі новації повідомив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков під час форуму “Україна 30. Освіта і наука”.

За його словами, новий підручник буде складатися з, власне, класичної паперової частини та двох електронних додатків — для вчителя та учня.

“Сучасний підручник має складатися з комплекту: паперового класичного підручника,  електронного додатка для учня та з електронного гіда для вчителя, який би допомагав учителю готуватися до уроку й супроводжував би вчителя протягом всього навчального року. Як це має працювати: є сучасні технології з застосуванням Qr-кодів у підручнику, додатків, які працюють на різних платформах, смартфонах, комп’ютері”, — розповів Євген Баженков.

Запроваджуватиметься така новація поступово з 2022 року.

“Тому в наступному році ми спробуємо як пілотний проєкт на конкурс запровадити саме таку нову модель, що на конкурс буде прийматися комплект: паперовий підручник, електронний додаток та методичний посібник, теж в електронному вигляді, для вчителя”, —  повідомив директор ІМЗО.

Нагадаємо, МОН розробило проєкт нового порядку проведення конкурсу підручників. Зокрема, цей документ не передбачає анонсованих Баженковим змін.

Читайте також: Які зміни передбачає проєкт нового порядку конкурсного добору підручників.

Також заступниця міністра освіти і науки Любромира Мандзій казала про пропозицію друкувати методичний посібник для вчителя як додаток до підручника.

Фото: скріншот ефіру MON UKRAINE


Обговорення