Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Листопада 2019

Новосад: Ми надалі розвиватимемо мережу ІРЦ та допомагатимемо асистентам вчителів

Міністерка освіта і науки Ганна Новосад запевнила, що інклюзивна освіта залишатиметься в пріоритеті уряду.

Про це вона сказала у відеозверненні до учасників Форуму “Навчання без перешкод”, який триває у Києві.

Хочу підкреслити, що інклюзивне навчання, впровадження інклюзивної освіти і продовження тих важливих змін, які були започатковані в останні два роки, залишається пріоритетом для уряду та нашого міністерства. Адже я абсолютно переконана, що впровадження інклюзію – це не про політику, а про гуманізм і про зміни в нашій системі освіти.

Відповідно, фінансування інклюзії залишається в пріоритеті на 2020 рік. Ми продовжимо розвивати мережу ІРЦ і надавати підтримку асистентам, які впроваджують інклюзивну освіту в школах”, – запевнила очільниця МОН.

Вона також рада, що однією з тем форуму є раннє втручання. Міністерка зазначила, що раннє втручання дає можливість запровадити інклюзію вже у дошкіллі. Це дозволяє дітям з особливими освітніми потребами легше адаптуватись до навчання в школі.

“Я, безперечно, знаю, що є вузькі місця, які актуалізувалися під час впровадження інклюзії в шкільну систему освіти. Насамперед, це фахова підготовка асистентів учителів, які можуть надавати послуги на якісному рівні. Це те, над чим нам потрібно працювати наступного року.

Я дуже сподіваюся, що разом з вами і цю проблему, й інші виклики для інклюзивного навчання ми зможемо вирішити”, – додала Новосад,

Більше про форум “Навчання без перешкод” дивіться тут.

Титульне фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.