Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Грудня 2023

Обговорення плану заходів з реалізації стратегії розвитку інклюзивного навчання: як долучитися

До громадського обговорення проєкту плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання на період до 2030 року запрошують у Міністерстві освіти і науки.

Про це МОН повідомило на своєму сайті.

Надсилати зауваження й пропозиції усі охочі можуть до 29 січня 2024 року на електронну адресу: [email protected] у довільній формі.

Результати обговорення будуть розміщені на сайті МОН з 5 до 18 лютого 2024 року.

Виконання цього плану заходів, як зазначає МОН має “забезпечити доступ до якісної освіти кожній особі з урахуванням індивідуальних потреб та можливостей, зі створенням умов для розвитку її потенціалу”.

А суть плану заходів з реалізації Національної стратегії з розвитку інклюзивного навчання полягає у тому, що

  • кожна особа отримує освітні послуги, спрямовані на розкриття її потенціалу, максимальний розвиток та соціалізацію, з урахуванням її індивідуальних можливостей та потреб;
  • отримує якісні освітні послуги відповідно до індивідуальних потреб у комфортному, безпечному, безбар’єрному, дружньому інклюзивному освітньому середовищі;
  • українське суспільство приймає різноманіття і враховує потреби всіх учасників освітнього процесу.

Контактні особи для консультації громадського обговорення: Алевтина Лотоцька, Маргарита Потапенко, тел. (044) 4814761.

Читайте також: “Проєкт Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання до 2030 року вже пройшов обговорення та погодження – Оксен Лісовий”.

Титульне фото: автор – Andrew Neel, unsplash.com


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.