Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Червня 2019

Очільниця МОН переконана, що потрібна реформа оплати праці вчителів

На думку очільниці МОН Лілії Гриневич, оплата праці вчителів потребує серйозних змін.

Про це вона сказала в інтерв’ю “Новій українській школі”.

Гриневич називає вчителів ключем до реформи освіти, тому, переконана вона, дуже важливо піднімати соціальний статус, кваліфікацію та зарплатню педагогів.

Я вважаю, що дуже потрібна реформа оплати праці вчителя. Нам треба відходити від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями. Ми підготували проект такої реформи”, – розповіла Гриневич.

Вона пояснила, що ця реформа передбачає щорічний план підвищення зарплатні вчителя до трьох мінімальних зарплат з 2023 року, як передбачено в законі “Про освіту”.

“На превеликий жаль, через дочасні вибори не встигнемо її імплементувати, бо вона має йти з новим бюджетом – тобто з нового календарного року. Але це обов’язково має бути наступним кроком. Бо зараз важливо в цю професію привести молодих талановитих людей”, – переконана керівниця МОН.

Більше читайте у нашому інтерв’ю з Лілією Гриневич.

Нагадаємо, МОН у листі до освітньої профспілки зазначило, що у державному бюджеті наразі недостатньо коштів, щоб збільшувати посадовий оклад вчителів до 3 мінімальних зарплат, як передбачено у законі “Про освіту”.

Фото: автор – Sepy, Depositphotos


Обговорення