Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Травня 2023

Одинадцятикласник отримав умовний термін за вирубування й незаконний продаж дерев

Полтавський районний суд виніс вирок групі осіб, що систематично випилювала дерева в Новоселівській громаді на Полтавщині. Серед засуджених – учень 11 класу однієї зі шкіл області.

Про це повідомляє видання “Зміст”, посилаючись на вирок суду.

У січні 2023 року мешканець Полтавщини вирубав у лісі на межі сіл Мале Ладижине та Старицьківка сім дубів і два клени. Експертиза оцінила збитки у 88 тис. грн. Після цього зловмисник вирішив продовжувати систематичні незаконні порубки дерев різних порід і діаметру на території Коломацької громади – для цього залучив двох односельців. Один з них – неповнолітній.

Організатор злочинної групи підшукував місцини з якісною деревиною, шляхи підходів і відходів, готував плани виїздів й продавав деревину через ОLХ.

Інший учасник схеми під час виїздів стежив, щоб на прилеглій території не було поліції, підозрілих автомобілів, прикривав листям і травою пеньки зрубаних дерев, займався вирубкою. Аналогічну роботу виконував школяр.

З 27 січня до 16 лютого злочинна група спиляла понад 15 ясенів, 3 дуби, 16 акацій і клен. Це деревина на суму близько 350 тис. грн.

Крадії провину визнали повністю. Учень розповів суду, що хотів допомогти матері.

Усі учасники злочинів отримали по 5 років умовно.

Читайте також: “Силою відбирала футбольний мʼяч: на вчительку зі Львівщини склали адмінпротокол”.

Фото: Державне бюро розслідувань


Обговорення