Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Травня 2023

Окупанти депортують дітей із тимчасово окупованих територій, на яких очікують українського контрнаступу

З прилеглих до лінії розмежування населених пунктів масово вивозять українських дітей – на територію тимчасово окупованого Криму і до росії.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Таку інформацію надав виконавчий директор БО “Save Ukraine”, уповноважений Президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.) Микола Кулеба після пресконференції у Медіацентрі Україна.

За словами Кулеби, кілька днів тому стало відомо, що з тимчасово окупованого Бердянська так вивезли 660 українських дітей, яких перед цим зібрали з прилеглих населених пунктів.

“Наразі нам поки що невідомі локації, де знаходяться ці діти, але ми знаємо, що перед загрозою контрнаступу українських збройних сил зараз на територіях, наближених до лінії розмежування, постійно відбуваються так звані евакуації, а для нас це – депортації, коли дітей звозять, садять в автобуси і вивозять у невідомому напрямку”, – розповів він.

Микола Кулеба додав, що зараз може йтися про тисячі дітей – і українській стороні не відомо, з яких сімей їх забирають і чи взагалі є в них сім’ї.

За інформацією гауляйтера тимчасово окупованої частини Запорізької області Євгена Балицького, станом на вечір 7 травня до Бердянська переміщено 1679 осіб, у тому числі 660 дітей. Їх розміщують у незаконно захоплених закладах відпочинку в Бердянську. Також вивезених людей повинні прийняти Приморськ та Кирилівка. Утім, є інформація, що подальша евакуація буде до Ростовської області рф або далі.

Читайте також: “У Запорізькій області загарбники примусово “евакуюють” дітей і освітян, вдаючись до погроз”.

Фото: “Укрінформ”


Обговорення