Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Червня 2023

Окупанти планують залучити кожного десятого школяра Криму до “Юнармії”

Окупаційна влада Криму планує набрати до лав “Юнармії” понад 10% школярів.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода “Крим.Реалії”, посилаючись на правозахисну організацію “КримSOS”.

Заяву про набір школярів до “Юнармії” зробила заступниця голови окупаційного уряду Криму Олена Романовська. Набрати стільки юнаків для участі в організації планують до кінця 2024 року.

Зазначають, що регіональний штаб мілітарної організації “Юнармія” у Криму окупанти сформували 2019 року.

На офіційному сайті цієї російської організації зазначено, що зараз членами “Юнармії” є понад 1 мільйон дітей, з них понад 30 тисяч – з Криму.

Як зазначено на цьому ресурсі, основною метою організації є “виховання громадянина та патріота”. “Юнармійців” навчають користуватися різними видами зброї, а також стрільби, тактичної та стройової підготовки.

“Фактично в дітях на окупованих територіях України з дитинства прищеплюють готовність до “самопожертви за батьківщину”, захоплення “російською величчю” та новими “героями” так званої “спецоперації”. Також у дітях формують наративи “свій-чужий” та образ України як головного ворога росії”, – пояснюють правозахисники.

Попри те, що офіційно участь в організації добровільна, дітей та адміністрації шкіл зобов’язують приєднуватися до “Юнармії” різними способами.

У квітні 2023 року організацію було включено до санкційного списку США через “підтримку зусиль росії з підриву суверенітету і територіальної цілісності України шляхом мілітаризації та ідеологічної обробки школярів”. З тих само причин вона перебуває в списках санкцій України, Канади та Швейцарії.

Читайте також: “Окупанти “тренують” кримських старшокласників на полігоні в Перевальному”.

Фото: ілюстративне – Юнармійці села Іванівка Сакського району тимчасово окупованої АР Крим, 2022, Вікіпедія


Обговорення