Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Березня 2021

Оновили карантинні зони – школи зачиняють у Житомирській області

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій внесла до червоної зони епідеміологічної небезпеки Житомирську область.

Рішення набере чинності з початку доби 3 березня, повідомляє міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у своєму телеграм-каналі.

Згідно з карантинними обмеженнями для червоного рівня, учні 1–4 класів та спеціальних навчальних закладів Житомирської області продовжать навчатись очно. Решту учнів регіону переведуть на дистанційний форму навчання.

Також червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає, що на в’їздах-виїздах із Житомирської області мають організувати контрольно-пропускні пункти, на яких:

  • вимірюватимуть температуру та опитуватимуть щодо наявності респіраторних симптомів;
  • чергуватимуть бригади екстреної медичної допомоги, працівників національної поліції та державної служби з надзвичайних ситуацій.

Якщо в тих, хто перетинають межі області, виявлять ознаки респіраторних захворювань, їх скеровуватимуть до закладів охорони здоров’я області для проведення диференційної діагностики.

Окрім того, у регіонах червоного рівня забороняють посадку та висадку пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом.

Ознайомитися з повним переліком карантинних заходів можна за посиланням.

Нагадаємо, з 26 лютого до червоної карантинної зони віднесли Івано-Франківську область, з 1 березня – Чернівецьку область.

Фото: автор – id1974, Depositphotosс


Обговорення