Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Грудня 2023

Опублікували звіт про один з етапів сертифікації вчителів – тестування

68,5 % вчителів початкових класів, які цьогоріч брали участь у сертифікації, подолали поріг під час незалежного тестування та були допущені до наступного етапу. Серед учителів української мови й літератури такий відсоток вищий – 90,5%. А серед учителів математики – нижчий – 42,4%.

Такі дані наведені в офіційному звіті про проведення незалежного тестування фахових знань і вмінь педагогічних працівників у 2023 році, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

“Доволі низький відсоток учителів математики, які у 2023 році успішно впоралися з тестом у межах незалежного тестування, можна пов’язувати з дещо задовгим тестовим інструментом. З огляду на цей висновок, зроблений у межах пілотування сертифікації у 2023 році, було прийнято рішення про зменшення кількості завдань у тесті з математики для потреб наступних сертифікацій (з 90 до 75)” – йдеться у висновках звіту.

Окрім цього, у звіті міститься інформація про

  • реєстраційну базу учасників,
  • успішність проходження тестування в розрізі різних характеристик учасників,
  • основні відомості про зміст і структуру тестів незалежного тестування та психометричні характеристики тестових завдань,
  • змістовий аналіз окремих завдань тестів, використаних у 2023 році.

Читайте також: “Сертифікація вчителів у 2024 році: УЦОЯО розповів про особливості тестів першого етапу”

Титульне фото: НУШ


Обговорення