Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Червня 2022

Освітній процес у місті триватиме за українським законодавством – мер Мелітополя

Про це заявив мер міста Іван Федоров. За його словами, нині, як і скрізь в Україні, у дітей тривають літні канікули до 31 серпня. Всі учні переведені в наступні класи, згідно з українським законодавством, і жодних незаконних тестів від окупантів складати непотрібно.

Документи про закінчення 9 та 11 класу випускники можуть отримати в Запоріжжі за адресою: вул. Миру, 6. Отримати атестат має право стороння особа за наявності нотаріально завіреного доручення. Невидані документи зберігатимуться впродовж року. Учні також зможуть взяти виписку з єдиної державної електронної системи з питань освіти, коли отримають серію та номер документа.

Новий навчальний рік планується розпочати 1 вересня, скоріш за все, в дистанційному форматі, який, за словами мера міста, на сьогодні є найбільш безпечним для дітей.

Записатися до 1 класу можна в онлайн-формі в єдиній системі реєстрації у заклади середньої освіти, посилання на яку також доступне на сайтах шкіл. Утім, зважаючи на ситуацію, дитину буде прийнято в школу навіть якщо батьки не встигнуть пройти реєстрацію – для цього потрібно надати до закладу свідоцтво про народження та заяву.

Усі випробувальні тести, які намагається вводити окупаційна влада, зазначає мер міста, є незаконними, і навіть за умови закриття нею навчальних закладів, діти залишаться учнями української школи.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – sinenkiy, Depositphotos


Обговорення