Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Лютого 2024

Освітній застосунок “Мрія” запустять у квітні 2024 року

Освітній цифровий додаток “Мрія” планують запустити у квітні 2024 року. Спочатку його впровадження має відбутися на базі 40 шкіл, які долучаться до пілотування проєкту.

Про це в інтерв’ю “Forbes Ukraine” повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Раніше ми розповідали, що у вересні 2023 року Президент України Володимир Зеленський оголосив про розробку нового освітнього додатка “Мрія”, який має забезпечити рівний доступ до знань для всіх громадян і створити можливість для комунікації між владою та учасниками освітнього процесу – батьками, вчителями й учнями.

За словами віцепрем’єр-міністра Михайла Федорова, такий запуск стане справжнім проривом, на який пізніше орієнтуватимуться інші країни світу.

“До цього рано чи пізно прийде будь-яка країна й скаже: “Нам щось потрібно робити з системою освіти, тому що в тій країні люди вже 15 років створюють стартапи й капіталізують їх”, – зазначив він.

Крім того, за очікуваннями Мінцифри, до кінця 2024 року проєкт вдасться розширити й залучити до його впровадження 1 000 закладів освіти України. А в наступному році “Мрію” мають масштабувати вже на 10 000 шкіл держави.

Раніше ми розповідали, що освітні управлінці можуть подати заявки для впровадження у своєму закладі освіти пілоту “Мрії”. Зробити це можна за посиланням.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення