Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Квітня 2024

Освітян, школярів і громадських діячів запрошують на презентацію просвітницько-мистецького проєкту “План.Дій.Основи”

Для українських шкіл в межах освітньо-мистецького проєкту “План.Дій.Основи” створили спеціальні плакати, за допомогою яких учні та учениці зможуть дослідити новітню історію України, її вплив на сьогодення й докладніше дізнатися про важливість відбудови країни. Обговорювати перипетії історичних подій організатори пропонують, зокрема, в укриттях під час повітряних тривог.

Про це редакції “НУШ” повідомили автори ініціативи.

  • Офлайн-презентація проєкту “План.Дій.Основи” відбудеться 25 квітня з 15:00 до 16:30 у Львові. Зареєструватися для участі в заході освітяни, учні 8-11 класів і представники громадських організацій, які працюють у сфері неформальної освіти та відбудови, можуть за посиланням.

Найактивніші учасники події безплатно отримають перші комплекти постерів. Крім того, ще 100 комплектів (по 10 постерів) організатори передадуть тим вчителям і вчителькам, які вже залучають учнів до проєктів з відбудови чи планують це робити.

  • Для педагогів і педагогинь, які не зможуть взяти участь в офлайн-події, проведуть два онлайн-тренінги по роботі з плакатами в укриттях. Вони відбудуться 29 квітня та 2 травня. Для реєстрації потенційним учасникам і учасницям необхідно заповнити google-форму за посиланням. Звертаємо увагу освітян, що кількість місць обмежена.

Завантажити й роздрукувати плакати вчителі й учительки зможуть найближчим часом тут. А ще за посиланням педагоги знайдуть методичні рекомендації, які допоможуть побудувати план заняття, спираючись на графічні історії.

34 плакати, розроблені в межах проєкту 15 ілюстраторами, зображують різні періоди новітньої історії – від набуття Україною незалежності до сьогодення. Кожна ілюстрація – це мікс подій певного року, що знайомить з українським мистецтвом, громадянськими рухами, економікою, науковими та спортивними досягненнями. Утім, постер про 2024 рік має “‎білі плями” – їх школярі зможуть доповнити самостійно.

Оптимальним місцем для обговорення плакатів автори проєкту вважають шкільні укриття. Це, на їхню думку, дасть змогу переосмислити сховища як невіддільні освітні простори в умовах війни й використати час перебування там із користю.

Читайте також: ”Меми, емодзі, рольові ігри: як учням запам’ятати все про історичних осіб. 5 активностей, які справді працюють”.

Титульне фото: “План.Дій.Основи”


Обговорення