Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Листопада 2023

Освітян запрошують на безплатний онлайн-курс про велокультуру школярів

Яких правил мають дотримуватися діти на велосипеді, як за ним доглядати та де безпечно їхати велосипедом разом з іншими учасниками дорожнього руху? Відповіді на ці запитання знайдуть учителі, зареєструвавшись на курс “Як стати веломентором: усе про велосипед і безпеку руху”.

Про це повідомили його розробники – громадська організація U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”) і студія онлайн-освіти EdEra. Курс підготували на основі освітньої програми підвищення кваліфікації для педагогічних працівників “Основи веломенторства” (навесні 2023 року її затвердив Інститут модернізації змісту освіти).

Онлайн-курс передбачає підвищення кваліфікації педагогічних працівників – сертифікат на 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Він містить три модулі:

  • історія та розвиток велосипедного руху в Україні й за кордоном;
  • безпечний рух на велосипеді – правила дорожнього руху та рекомендації;
  • культура велосипедного руху.

Слухачі курсу дізнаються, як організувати уроки про правила безпечного руху на велосипеді та навчати їздити на ньому у своїй школі або громаді.

  • Також у курсі є 12 відео;
  • 4 практичні завдання з програмою уроків у методичці та тести;
  • 7 додаткових матеріалів;
  • 10 анімаційних відеороликів про безпеку руху і культуру їзди на велосипеді для дітей.

“Усі, хто пройдуть онлайн-курс, отримають сертифікат веломентора / веломенторки та зможуть зрозуміло пояснити дітям і підліткам у своїй школі або громаді правила дорожнього руху для велосипедистів, навчити їх доглядати за велосипедом і їздити так, щоб не боятися доріг і почуватися впевнено, краще орієнтуватися та покращувати практичні навички пересування в дорожніх умовах, - зазначає Аліна Кундіч, координаторка національної кампанії “Велосипедом до школи”. – Цей курс – інвестиція в наше майбутнє, щоб нове покоління українців стало свідомими учасниками дорожнього руху”.

Раніше ми розповідали, що освітян запрошують на конференцію з безпеки руху та шкільної мобільності.

Титульне фото: U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”)


Обговорення