Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Травня 2024

Освітян запрошують на вебінар, присвячений роковинам депортації кримських татар

Освітян і освітянок запрошують на безплатний онлайн-семінар, присвячений Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Під час вебінару фахівці презентують корисні ресурси, які вчителі зможуть використати під час тематичних уроків чи шкільних заходів.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Переглянути прямий етер події всі охочі зможуть 16 травня о 16:00 на Facebook-сторінці Академії української преси за посиланням.

Захід відбудеться з нагоди відзначення 80-х роковин початку масової депортації радянською владою кримських татар та інших корінних народів Криму в 1944 році, яку в Україні визнали геноцидом.

18 травня, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, на державному рівні відбудуться меморіальні заходи, присвячені Дню пам’яті.

МОН рекомендує адміністраціям закладів освіти й педагогам у цей день також організувати й провести:

  • семінари, конференції, виховні години з метою вшанування пам’яті жертв;
  • уроки пам’яті, хвилини мовчання;
  • книжкові виставки відповідної тематики тощо.

Докладніше дізнатися про депортацію кримських татар та інших корінних народів Криму освітяни й школярі можуть, прослухавши тематичний урок від проєкту “Вчися вухами”. Він доступний за посиланням.

Читайте також: “Вивчення рідної мови в школі позбавлені близько 70% кримськотатарських дітей в тимчасово окупованому Криму”.

Титульне фото: АУП


Обговорення