Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Червня 2022

Освітян запрошують пройти онлайн-курс про цікаве й ефективне онлайн-навчання

Програма підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа” запустила безплатний онлайн-курс “Шкільне життя онлайн”.

Зареєструватися і пройти навчання можна на платформі Prometheus за цим посиланням.

Цей курс є частиною циклу курсів “30 кроків до нової української школи: навчаємо громадянина”, про який nus.org.ua писала раніше.

Як зробити шкільне життя онлайн цікавим, насиченим та ефективним? Чому нам варто перестати боятися цифрових технологій та навчитися впроваджувати їх в усі сфери нашого життя? Як створите безпечне цифрове середовище в школі? Цей курс створено для підтримки шкільної спільноти у впровадженні та використанні цифрових технологій”, – йдеться в описі до курсу.

Проходячи цей курс, ви:

  • дізнаєтеся, що таке цифрове громадянство, його складники (за моделлю рамкових документів Ради Європи) та як можна його проєктувати на шкільне життя;
  • зрозумієте взаємозв’язок цифрової й громадянської компетентностей та цифрового громадянства, а також – як вони відображені в Державних стандартах освіти для Нової української школи;
  • довідаєтеся, як проводити цікаві онлайн-уроки;
  • ознайомитеся з деякими техніками оцінювання (зокрема, формувального) та їх застосуванням в цифровому форматі;
  • з’ясуєте основні ознаки фейкової та маніпулятивної інформації в цифровому просторі;
  • дізнаєтеся, як правильно розподіляти цифрове навантаження;
  • навчитеся формувати й підтримувати власну цифрову репутацію;
  • засвоїте базові правила кібербезпеки, актуальні для створення й підтримки безпечного освітнього цифрового середовища;
  • опануєте сучасні педагогічні практики та навчитеся створювати цифрове освітнє середовище закладу, що відповідає сучасним вимогам до якості освіти.

Насамперед курс може зацікавити вчительство й шкільні адміністрації, проте він також буде корисний батькам, аби організувати безпечне та збалансоване цифрове середовище для  розвитку своїх дітей.

Обсяг курсу – 30 годин (1 кредит ЄКТС). Учасники й учасниці, які завершать навчання й виконають усі обов’язкові завдання, отримають сертифікати.

Також ви можете пройти інші онлайн-курси з циклу:

Команда програми підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа” зазначає, що 70 тисяч осіб уже пройшли цей освітній цикл, а два курси – “Стартуємо до успішної школи” й “Успішне вчителювання – прості рецепти на щодень” – увійшли в десятку найпопулярніших курсів на Prometheus за 2021 рік.

Публікація підготовлена за сприяння Програми підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа”, що реалізується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив” та Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” і фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії”.

Зображення надано Програмою підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа”


Обговорення