Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Жовтня 2023

Під час вивчення “Захисту України” школярів навчатимуть керувати дронами

Міністерство освіти і науки України планує навчати школярів керувати дронами в мехах курсу “Захист України”. Також до програми мають додати викладання основ тактичного мислення і розуміння простору.

Про це по повідомили на порталі “Армія. Інформ”.

З 1 вересня в Україні стартував пілот проєкту оновленої дисципліни “Захист України”. Після початку повномасштабної війни значення цього предмета переосмислили, зокрема, посилили військово-патріотичну складову і доповнили програму інформацією про сучасну російсько-українську війну та її героїв.

За словами міністра освіти і науки України Оксена Лісового, наразі від учнів і учениць закладів освіти є запит на вивчення:

  • домедичної допомоги;
  • мінної безпеки;
  • керування дронами;
  • орієнтування на місцевості.

Особливу увагу в МОН планують приділити навчанню керування БПЛА, які стали незамінною частиною сучасної війни. Адже сьогодні дрони успішно ведуть розвідку, знищують ворога і навіть рятують поранених воїнів.

Отримавши базові навички, кожен учень зможе, за бажанням, обрати військову або цивільну спеціальність з керування, вироблення, конструювання чи модернізації дронів.

“Ми започаткували з партнерами такий проєкт із забезпечення та навчання вчителів “Захисту України” FPV БПЛА дронами. Ба більше, декілька шкіл отримали дрони, а представники закладів освіти пройшли дводенний курс від військового інструктора та навчились основ володіння цією сучасною технікою”, – розповів генерал-майор Олександр Нестеренко.

Зокрема, раніше стало відомо, що Житомирська міська рада виділила близько п’яти мільйонів гривень для закупівлі квадрокоптерів та тренажерів і симуляторів для навчання тактичній медицині на уроках “Захисту України”.

Також ми розповідали, які креативні підходи запроваджують школи у викладанні “Захисту України”.

Титульне фото: usionline.com


Обговорення