Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Січня 2023

Під виглядом “захисту від насильства”: за два тижні рф вивезла з України до 2 тис. дітей

рф продовжує насильницьке вилучення дітей із їхніх родин та переміщення їх до росії. За словами посла США при ОБСЄ Майкла Карпентера, з Нового року росія викрала до двох тисяч українських дітей та вивезла їх на свою територію під виглядом захисту від насильства війни.

Про це повідомляє Укрінформ.

Посол додав, що російські військові депортували тисячі українських цивільних громадян із тимчасово окупованих територій України до росії, що є “серйозним порушенням Женевських конвенцій”.

Також Майкл Карпентер повідомив, що на тимчасово окупованих територіях Донецька та Луганська складають списки дітей, що будуть залучені до війни після досягнення повноліття. Зокрема, діти 2005 та 2006 років уже підлягають обовʼязковому військовому обліку.

“Таке завчасне планування використання українських дітей як гарматного м’яса у війні росії – і тут у мене немає інших слів – це просто відверте зло”, – каже посол.

Читайте також: “Омбудсман закликав звертатися до нього всіх, хто розшукує дітей: рф визнала, що на її території є українські діти“.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – motortion, Depositphotos


Обговорення