Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Листопада 2023

Підготовка та підвищення кваліфікації фахівців з утвердження української національної та громадянської ідентичності: Кабмін ухвалив порядок

Кабінет Міністрів України ухвалив порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців із утвердження української національної та громадянської ідентичності. Документ розробили відповідно до Закону “Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності”.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Ознайомитися з текстом і основними положеннями документа можна нижче або за посиланням.

Зазначається, що метою підготовки фахівців з утвердження української ідентичності є здобуття, поглиблення чи удосконалення компетентностей за напрямами національно-, військово-патріотичного виховання й громадянської освіти та їх безперервний професійний розвиток на основі раніше здобутої освіти.

Підготовку таких спеціалістів здійснюватимуть заклади вищої та фахової передвищої освіти, а також наукові установи за такими освітніми (освітньо-професійними) програмами спеціальностей:

  • “Освіта/Педагогіка”,
  • “Гуманітарні науки”,
  • “Соціальні та поведінкові науки”,
  • “Журналістика”,

якщо їхні освітні компоненти передбачають формування компетентностей у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Особи, які вже мають відповідний фаховий рівень, зможуть пройти таку підготовку за освітніми програмами підвищення кваліфікації.

Крім того, фахівці з утвердження української національної та громадянської ідентичності мають підвищувати свою кваліфікацію, згідно з Порядком, не рідше одного разу на п’ять років. А її обсяг (за накопичувальною системою) не може бути меншим ніж п’ять кредитів ЄКТС.

Планується, що до процесу уніфікації підготовки та підвищення кваліфікації фахівців, а також розроблення й виконання відповідних освітніх програм долучаться заклади сфери утвердження української національної та громадянської ідентичності, а також інститути громадянського суспільства.

65549ef365372086805243

Раніше ми розповідали, що в Мінреінтеграції пропонують продовжити виплати переселенцям у регіонах, де не працюють дитячі садочки.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення