Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Січня 2023

Підліток з Херсонщини на свята двічі потрапив під обстріл окупантів

Тринадцятирічний Ярослав із селища Наддніпрянське поблизу Херсона спочатку потрапив під обстріл разом із сестрою, а згодом повторно – у лікарні, куди його доставили, щоб надати допомогу.

Про це з посиланням на голову Херсонської воєнної адміністрації Ярослава Янушевича повідомила “Українська правда”.

31 грудня Ярослав із сестрою поверталися додому, коли росіяни влаштували обстріл Наддніпрянського.

Хлопця у важкому стані доправили до Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні. Він перебував у реанімації, коли першого січня окупанти знову обстріляли місто.

У палаті Ярослава вибило вікна.

Палата херсонської лікарні

Зараз хлопця евакуювали до Миколаєва. За його життя борються лікарі.

“Через кривавий “руський мир” дитина, яка в ці свята мала радісно розпаковувати подарунки та загадувати бажання, зустріла Новий рік на операційному столі під ворожими обстрілами”,прокоментував голова Херсонської ОВА.

Загалом, за словами Ярослава Янушевича, по Херсонській обласній дитячій клінічній лікарні ворог випустив близько семи снарядів.

“Значних руйнувань зазнало грудне відділення неонатального корпусу, зруйновано дві реанімаційні палати та пошкоджено інші медичні кабінети основного корпусу. Загалом в лікарні вибито понад 700 вікон. Через атаку рашистів сталася пожежа – горів кабінет медсестри та палата для хворих. На місце оперативно прибули пожежно-рятувальні підрозділи, які ліквідували загоряння”, – повідомив посадовець.

За його інформацією, персонал лікарні евакуював до сховища 17 дітей, 4 батьків та 38 працівників лікарні – це дозволило уникнути жертв.

Читайте також: “Окупанти пошкодили всі освітні заклади Бахмута, деякі повністю зруйновані”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Телаграм-канал Ярослава Янушевича


Обговорення