Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Грудня 2019

PISA: українські дівчата випереджають хлопців у читанні на понад рік навчання

За результатами міжнародного дослідження освіти PISA, українські дівчата випередили хлопців у сформованості читацької компетентності на понад рік навчання.

Про це йдеться в матеріалі “Нової української школи” “Є над чим працювати: що показує Україні аналіз основних результатів PISA”.

Дівчата випереджають хлопців у читанні на понад рік навчання (34 бали). Дослідники пов’язують це з тим, що хлопці рідше читають для задоволення. Ті, які читають, мають кращі результати з читання. Тобто важлива практика”, – зазначено у статті.

Кращі результати з читання показали ті учні, які часто читають для задоволення, читають не тільки художню, а й різноманітну публіцистичну літературу, складні перервані тексти (тобто ті, що містять таблиці, графіки, посилання), працюють в інтернеті, щоб знайти інформацію, і активно читають, використовуючи електронні носії інформації. Як виявилось, це частіше дівчата.

Водночас, хлопці зовсім трохи (не статистично істотно) випередили дівчат у сформованості математичної (на 7 балів) та природничо-наукової (на 1,7 бала) компетентностей.

Детальніше про результати України у глобальному звіті PISA-2018 можна переглянути тут. Також за цим посиланням доступний Національний звіт, де є більш детальні дані щодо України.

“Нова українська школа”

Фото: автор – BestPhotoStudio, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення