Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Жовтня 2021

Почалося навчання регіональних координаторів пілотних класів НУШ

11 жовтня розпочалося навчання регіональних координаторів ІППО, які надають підтримку пілотним школам НУШ у впровадженні нового Державного стандарту базової середньої освіти.

Про це нам повідомили у Фінському проєкті “Навчаємось разом” + проєкті ЄС. Заходи відбуваються за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Навчання складається із серії вебінарів. Усього буде шість вебінарів на три теми (загалом 30 навчальних годин):

  • Розроблення освітніх програм;
  • Оцінювання в базовій середній освіті;
  • Розвиток наскрізних навичок.

Навчання відбуватиметься через рефлексію, самостійно та разом із колегами; лекції з розглядом прикладів із практики, групову роботу (регіональні групи) і проміжні завдання в інтервалах між вебінарами.

У вебінарах візьмуть участь представники 24 інститутів післядипломної педагогічної освіти. Воно дасть змогу підготувати тренерів для підтримки 5-х пілотних класів НУШ.

Тренерками будуть експертки з Фінляндії. Зокрема, Аня Хурінайнен-Косунен зі Школи підготовки вчителів Віккі Гельсінського університету та Рія Палмквіст із фінського Національного агентства з питань освіти.

Раніше ми писали про те, що стартував онлайн-курс української мови для вчителів-предметників зі шкіл із навчанням мовами меншин.

Фото: автор – AllaSerebrina, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення