Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Квітня 2023

Понад 100 шкіл в 14 областях України відновлять у партнерстві з ООН

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Програма розвитку ООН (ПРООН) та Офіс Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS) домовились про спільну діяльність в реалізації двох проєктів відновлення шкіл – ECHO4SCHOOLS-UA та “Відновлення шкіл в Україні”.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на своєму Facebook.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков подякував партнерам за “співпрацю та готовність працювати оперативно, аби старт нового навчального року для багатьох українців не було зірвано”. За його словами, особливий акцент в обох проєктах зроблено на безпечності інфраструктури, зокрема шляхом ремонту та необхідного оснащення бомбосховищ.

“ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах” –  це проєкт, який реалізується ПРООН. Він направлений на здійснення поточних ремонтів щонайменше 50 шкіл у 10 областях України. Бюджет проєкту складає близько 14 мільйонів євро.

“Відновлення шкіл в Україні” – це проєкт, який реалізує UNOPS. Він передбачає проведення поточних ремонтів шкіл у чотирьох областях: Київській, Сумській, Харківській і Чернігівській областях. Уже відібрано й узгоджено 54 навчальні заклади, які потребують відновлення. Щодо 8 об’єктів триває підготовка документації для проведення тендерних процедур. Завдяки реалізації проєкту понад 20 000 дітей зможуть почати новий навчальний рік у гідних умовах. Бюджет складає 20 мільйонів євро.

Читайте також: “Безпека, офлайн, зарплати, підручники, військова підготовка, стимулювання змін у суспільній свідомості – що називає важливими напрямами роботи новий міністр освіти”.

Фото: United Nations Development Programme


Обговорення