Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Квітня 2024

Понад 13 тисяч дітей залишилися без батьківського піклування від початку повномасштабної війни – Мінсоцполітики

Від початку повномасштабного вторгнення статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, отримали понад 13 тисяч дітей.

Про це повідомляє “Українська правда. Життя” з посиланням на слова Оксани Жолнович, міністерки соціальної політики України, в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Це діти, які в різний спосіб залишилися сиротами або, наприклад, їхні батьки в полоні чи російській тюрмі”, – зазначила міністерка.

За її словами, зазвичай до визначення органом опіки юридичного статусу такі діти потрапляють до сиротинців чи притулків. Однак є й альтернатива – проживання в родичів, знайомих, прийомних сім’ях тощо. Та раніше, до визначення статусу дитини, держава не давала виплат на її утримання.

Однак, як розповіла Оксана Жолнович, нещодавно уряд ухвалив рішення про надання тимчасової допомоги дітям, які залишилися без батьківського піклування, але ще не набули статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та були влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю тощо. Кошти надаватимуть у межах програми “Дитина не одна”. Докладніше з її вимогами можна ознайомитися тут.

Читайте також: “Тато загинув на війні: як говорити про це з дітьми та зберігати світлі спогади про батька”

Фото: Osvita.ua


Обговорення