Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Квітня 2022

Понад 50 тисяч українських книжок передали дітям-переселенцям в Україні та за кордоном

Держкомтелерадіо повідомляє, що в межах акції “Українським дітям – українську книгу” вже передали дітям-переселенцям понад 51 тисячу навчальних та художніх дитячих книжок.

Акція розпочалася у березні 2022 року за ініціативи Державного комітету телебачення і радіомовлення спільно з Офісом Президента України і Міністерством культури та інформаційної політики. Її вже підтримали громадські організації та бізнес, які на волонтерських засадах перевозять книжки у різні регіони країни та за кордон.

Видання, надруковані ще до початку війни, передають для розповсюдження українські видавництва. Серед них: “Антологія”, “Ранок”, “Фоліо”, “Букрек”, “Аксіома”, “Чорні вівці”, “Видавництво Старого Лева”, “Аксіома”, “Підручники і посібники”, Видавничий дім “Освіта”, “Астон”, “Абетка”, “Книги XXI”, “Веселка” та інші. Так, лише у Києві та Харкові було зібрано близько 1 млн примірників навчальної та художньої літератури для вимушено переміщених через війну дітей.

Понад 15 тис. книг передали у Львівську область, видання також надійшли до громад міст Кропивницький, Тернопіль, Кам’янець-Подільський, Чернівці. Майже 25 тис. примірників відправили в Польщу, ще 4 тис. – в Австрію. Наразі у Відні ведуться перемовини про організацію логістичного хабу для забезпечення друкованими виданнями дітей-переселенців в інших країнах Європи.

Решта книжок ще чекає доставки до Львова, Відня, Варшави, Калуж-Напока (Румунія). Організатори акції пропонують долучатися до цієї волонтерської ініціативи усіх, хто хоче і може допомогти забезпечити маленьких українців друкованою навчальною та художньою літературою рідною мовою.

Допомогти можна, зв’язавшись з організаторами акції за телефонами:

  • Хотенюк Олег Михайлович 0973942242
  • Саєнко Оксана Миколаївна 0675709424

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор ChristianChan, Dpositphotos

 


Обговорення