Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Червня 2020

Прем’єр: реформа НУШ триватиме, у Шкарлета є три місяці на “проявити себе”

Прем’єр Денис Шмигаль запевнив, що уряд не збирається скасовувати ЗНО чи згортати реформу освіти.

Про це він заявив в інтерв’ю BBC News Україна.

“Я публічно заявляю: загрози для ЗНО немає і не буде, ви бачите, що воно проходить. Ці всі маніпуляції про загрозу, що ЗНО скасують – це такі політичні технології маніпуляції та розхитування влади. […]

Всі реформи тривають. Ми будемо їх реалізовувати. І Нову українську школу, і реформу освіти в цілому, – запевнив Шмигаль.

Він також сказав, що нещодавно призначений на посаду тимчасового виконувача обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет має три місяці, щоб проявити себе:

“Парламент збирається йти на канікули, а міністрів призначає Верховна Рада. Тому, думаю, традиційний тримісячний строк – це той термін, за який людина може ознайомитися з ситуацією і проявити себе. […]

Якщо міністр або в.о. міністра не відповідатиме посаді, то можна і не чекати три місяці, – переконує прем’єр.

Нагадаємо, 25 червня уряд призначив колишнього регіонала і плагіатора Сергія Шкарлета тимчасовим виконувачем обов’язки міністра освіти і науки. Для цього Кабмін спеціально додав ще одну ставку заступника міністра в штатний розпис міністерства.

Перед тим кандидатуру Шкарлета на пост очільника МОН не підтримав профільний парламентський комітет. Після цього його призначення міністром навіть не розглянути в залі засідань Верховної Ради.

30 червня під Кабміном та офісом президента зібрався пікет проти призначення Шкарлета урядом.

Читайте також “Подумати про 10-річку і скасувати ЗНО для заочників – розбір позиції кандидата в міністри Шкарлета”

Фото: Кабінет Міністрів України

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення