Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Серпня 2020

Прем’єр: школи у “червоній зоні” закриватимуть на двотижневий карантин

Прем’єр Денис Шмигаль пояснив, що школи в регіонах червоної карантинної зони закриватимуть на карантин, як під час епідемії грипу.

Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свободі.

Навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди хвилюються. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч у перший клас хоч на один день дітей, щоби вони побачили, що це таке. Ні. У нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють.

У тих регіонах, де є “червоні” обмеження, звісно, буде введений карантин такий самий, який вводиться за інших епідемій. Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на два тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу, – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, Україну поділили на чотири карантинні зони. Відвідувати школи не можна лише в одній з них. Зонування переглядатимуть кожного тижня залежно від епідемічної ситуації.

Також головний санітарний лікар видав протиепідемічні рекомендації щодо організації навчання у школах. Зокрема, у шкільних приміщеннях потрібно пересуватись у масках (на занятті їх використовувати не обов’язково), у закладах мають бути антисептики, а поверхні дезінфікуватись. У МОН повідомили, що засобами безпеки школи має забезпечити місцева влада.

Окрім того, рекомендації школам щодо початку навчального року видало МОН. Також у міністерстві радить школам проводити святкування до 1 вересня у межах класу.

Фото: автор – ras-slava, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення