Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Квітня 2024

Пробне ЗНО-2022: учасникам нагадали, як повернути сплачені кошти

Учасники пробного ЗНО-2022, яке не відбулося через широкомасштабне вторгнення росії в Україну, можуть повернути сплачені кошти назад. Зокрема, це вже зробили понад 39 тисяч осіб.

Про це нагадали в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Станом на 5 квітня 2023 року учасники пробного ЗНО-2022 уже отримали назад 9 мільйонів гривень. Крім того, понад 4 тисячі осіб перерахували кошти (більш ніж 1 мільйон гривень) на підтримку Сил оборони України.

Щоб отримати кошти, сплачені за пробне ЗНО-2022, необхідно:

  1. авторизуватися на спеціальному сервісі сайту УЦОЯО й вказати назву регіонального центру, на рахунок якого були перераховані кошти, а також логін і пароль доступу до персональної сторінки учасника пробного ЗНО;
  2. обрати пункт “Перерахувати кошти на особистий (або іншої фізичної особи) рахунок”;
  3. вказати платіжні реквізити отримувача коштів (ПІБ, реєстраційний номер облікової картки платника податків, рахунок за стандартом IBAN), ним може бути як сам учасник НМТ-2022, так й інша особа;
  4. згенерувати заяву;
  5. надіслати заяву на електронну пошту регіонального центру, якому було сплачено за проходження пробного тестування.

В УЦОЯО також наголосили, що вносити зміни до вже згенерованої заяви не можна, а тому користувачам і користувачкам необхідно уважно перевіряти вказані дані.

Учасники також можуть перерахувати кошти, сплачені за пробне ЗНО-2022, на користь Збройних Сил України. Для цього після авторизації в особистому кабінеті на сайті УЦОЯО треба обрати відповідний пункт і підтвердити свій вибір, вказавши ПІБ (як під час реєстрації для участі в пробному ЗНО). У такому випадку кошти будуть спрямовані на спеціальний рахунок НБУ.

Читайте також: “В УЦОЯО назвали найпопулярніші предмети за вибором серед майбутніх учасників НМТ-2024”.

Титульне фото: radiotrek.rv.ua


Обговорення