Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Квітня 2024

В УЦОЯО назвали найпопулярніші предмети за вибором серед майбутніх учасників НМТ-2024

Найпопулярнішим предметом за вибором, який планують цьогоріч складати в межах НМТ майбутні абітурієнти й абітурієнтки, є іноземна мова.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Зокрема, станом на 1 квітня з майже 200 тисяч зареєстрованих учасників і учасниць, іноземну мову як додатковий четвертий предмет обрали 95 525 осіб.

Нижче в рейтингу розташувалися:

  • біологія – її вказали під час реєстрації 40 810 майбутніх вступників;
  • географія – 37 555 зареєстрованих учасників і учасниць НМТ-2024;
  • українська література – 31 506 осіб.

Найменшою популярністю серед майбутніх абітурієнтів і абітурієнток користуються фізика (5,6 тисячі осіб) та хімія (2,6 тисячі осіб).

Нагадаємо, що 14 березня стартувала реєстрація для участі в НМТ-2024. Подати документи майбутні вступники зможуть до 11 квітня включно. Для цього їм необхідно самостійно створити особистий кабінет за посиланням. Докладну інформацію про це можна знайти тут або на сайті УЦОЯО. У випадку виникнення проблем під час реєстрації майбутні абітурієнти й абітурієнтки можуть звернутися до фахівців у спеціальних офлайн-пунктах допомоги.

Про те, як відбуватиметься процес складання іспиту (від входу до тимчасового центру оцінювання до отримання результатів) можна прочитати за лінком.

Раніше ми розповідали, що учасників і учасниць НМТ-2024, їхніх батьків і освітян запрошують на вебінар з Тетяною Вакуленко “Яким буде НМТ-2024?”.

Титульне фото: “Вікна”


Обговорення