Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Листопада 2020

Профспілка пропонує владі застосувати коефіцієнт 1,5 для зарплат освітян

Профспілка працівників освіти і науки пропонує ухвалити постанову, в якій передбачається додатковий коефіцієнт 1,5 для підвищення розмірів посадових окладів педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників з 1 січня.

Про це йдеться у зверненні профспілки до Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій, пише  “Освіта.ua”.

У профспілці вважають, що така постанова стане альтернативною постанові №822, дія якої рішенням уряду призупинена до 31 грудня 2021 року.

За розрахунками профспілки, новий розмір ставки заробітної плати молодого вчителя з освітнім рівнем магістра, враховуючи загальнодержавне підвищення посадових окладів бюджетників з 1 січня на 20% та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС до 2 670 грн, становитиме 7 890 грн, а вищої кваліфікаційної категорії 9 692 грн.

“Так, мінімальний розмір посадового окладу педагогічного працівника складатиме 76,3% від законодавчо визначених 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Це – 9 080 грн, що має бути забезпечено до 2023 року”, зазначають у профспілці.

Нині найнижчий посадовий оклад педагогічного працівника становить 4 233 грн,  а науково-педагогічного працівника 6 372 грн.

Також у профспілці повідомили, що, за розрахунками МОН, на реалізацію проєкту постанови треба додатково передбачити в Державному бюджеті на 2021 рік 34,6 млрд грн.

Нагадаємо, уряд відтермінував дію постанови про зарплатню вчителів у чотири прожиткові мінімуми.

Читайте також “Зарплата вчителя. Чому потрібна реформа оплати праці

Фото: автор – Elnur_, Depositphotos


Обговорення