Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Травня 2024

Проєкти укриттів, які не потрапили на державне фінансування, обов’язково будуть профінансовані за приватні кошти – Андрій Сташків

Міністерство освіти і науки затвердило 50 проєктів ремонту й будівництва укриттів у восьми прифронтових та прикордонних регіонах. Їх відбирали зі 108 заявок, які громади подавали через екосистему DREAM.

На розгляд МОН надійшло 64 проєкти, які затвердили обласні державні адміністрації (з поданих 108). Докладно про добір проєктів розповів Андрій Сташків, заступник міністра освіти і науки, під час форуму “Безпечна освіта: презентація нового функціоналу екосистеми DREAM для фінансових програм”.

Під час добору проєктів брали до уваги декілька чинників:

  • у закладі має навчатися мінімум 200 учнів;
  • має бути співфінансування громади;
  • роботи мають завершитися до кінця 2024 року.

Крім цього, кожна громада обов’язково мала подати проєктно-кошторисну документацію з експертизою, яка означає готовність об’єкта до реалізації. Як додав заступник міністра, торік багато об’єктів із будівництва укриттів не вдалося реалізувати й завершити якраз через те, що чимало часу громади витратили на підготовку і виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Комісія МОН, яка розглядала проєкти, відхиляли ті, які мали помилки й неточності або не мали експертизи на проєктно-кошторисну документацію.

Скриншоти з форуму “Безпечна освіта: презентація нового функціоналу екосистеми DREAM для фінансових програм”

Ті проєкти, які наразі не відібрані для фінансування коштом субвенції, але відповідають необхідним критеріям, за словами Андрія Сташківа, будуть профінансовані коштом міжнародних партнерів.

Проєкти, які наразі не потрапили на державне фінансування, обов’язково будуть профінансовані за приватні кошти, – додав заступник міністра освіти і науки. – Не відновивши очного навчання в школах, у нас ціле покоління дітей не набуде тих навичок, які потрібні їм для успішної реалізації в дорослому житті”.

Читайте також:Тридцять шкіл із прифронтових та прикордонних територій отримали “Скрині в укриття” від ГО “Смарт освіта””

Титульне фото: укриття в одній із львівських шкіл, M&M Photography


Обговорення