Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Січня 2024

Психоемоційна підтримка в умовах війни: корисні відеоматеріали для дорослих і дітей

Для українців і українок, які відчувають негативні наслідки впливу війни на свій психоемоційний стан, доступні відеоматеріали, які допоможуть зняти стрес і надати собі та близьким першу психологічну допомогу.

Про це повідомив Європейський центр імені Вергеланда (програма “Демократична школа”).

2024 рік почався для України з масованих атак з боку російської федерації. За останні 3 дні росіяни обстріляли, зокрема, найбільші населені пункти країни – Київ, Харків, Дніпро, Одесу, Херсон та інші. А ракетна атака 2 січня 2024 року стала найбільшою за час повномасштабного вторгнення.

Безперечно, війна та її наслідки мають серйозний вплив на психологічний стан мешканців як прифронтових міст і сіл, так і тих, що знаходяться у відносному тилу. А тому підтримка оточуючих та самопідтримка є наразі надзвичайно важливими для кожного українця.

Зокрема, дорослі та діти за посиланням можуть переглянути серію коротких відео від Інни Горбенко – психологині та кандидатки педагогічних наук. У своїх мінілекціях фахівчиня розповідає про практичні інструменти та техніки, завдяки яким можна допомогти собі й дитині зняти стрес і відновити емоційний баланс. Загалом, для користувачів доступні 5 відео:

Крім того, для українців і українок доступні відеолекції від Белінди Екорнос і Ларса Лістера – норвезьких психологів з Центру вивчення травматичного стресу. У своїх відео фахівці розповідають про стратегії ефективного копінгу (подолання травматичного стресу), а також діляться способами ефективного впорядкування емоцій і думок.

Психологи пропонують інструменти для протидії впливу стресових ситуацій на психоемоційний стан, а також ефективного управління страхами й емоційним дискомфортом в умовах непередбачених подій, конфліктів і війн. У своїх відео фахівці також наголошують на важливості соціальної підтримки та взаємодії з іншими людьми.

Переглянути відеоматеріали від норвезьких психологів можна за посиланням. Усі онлайн-лекції доступні двома мовами – українською та англійською.

Корисні ресурси, поради та тренінги щодо життєстійкості є також на порталі проєкту Resilience.Help від ГО “Смарт освіта”.

Раніше ми писали, що з’явився посібник для освітян, як навчити дітей відстоювати власні кордони.

Титульне фото: “Українська правда. Життя”


Обговорення